Giresun Üniversitesi Türkçe Topluluğu

Giresun Üniversitesi Türkçe Topluluğu Genel Ağ Adresidir. Üye adı olarak lütfen öğrenci numaranızı giriniz. (Üye olmadan yeni bölümleri ve yazıları göremezsiniz.)

ÖĞRETMEN ÖĞRENME KONULU ŞİİR

Paylaş

0901060018

ÖĞRETMEN ÖĞRENME KONULU ŞİİR

Mesaj  0901060018 Bir Paz Ekim 18, 2009 6:21 pm

ÖĞRENME SERÜVENİ
    Ailede başlar bu serüven,
    Birşeyler öğreniriz herkesten,
    Hem de iyi kötü demeden,
    Okulda devam eder bu serüven,
    Öğreniriz bütün öğretmenlerimizden,
    Hayat boyu sürsün bu serüven.

En son 0901060018 tarafından Çarş. Ocak 06, 2010 5:00 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

0901060018

NİÇİN PDR?

Mesaj  0901060018 Bir Perş. Ekim 29, 2009 11:40 am

NİÇİN PDR?
    Aslında ciddi bir gerekçem yoktu.Rehber öğretmenimin tavsiyesi sonucu yazdım ve şu an pdr okumaktanda çok mutluyum. Sınava hazırlanırken ve öncesinde de sınıf öğretmeni olmayı istemiştim hep. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla da sınıf öğretmenliği için yeterli puanı almama rağmen rehber öğretmenimin tavsiyesi sonucunda pdr yazmaya karar verdim. Ama kafamda birçok soru vardı çünkü rehber öğretmen olmayı hiç hayal etmemiştim.Fakat okulun açılmasıyla bölümüme ısınmaya başladım ve bütün sorunların cevabını buldum. Pdr yazma konusunda büyük bir etken atama sıkıntısı olmayışıydı. İnşallah bu 4 yıl sonrada böyle olur . Ayrıca ben kişisel gelişim kitabı okumayı da çok severim. Bu da büyük bir etken sanırım. Buradan mezun olduktan sonra lisedeki rehber öğretmenim gibi 1 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra yüksek lisansa başlamak olacak.

En son 0901060018 tarafından Çarş. Ocak 06, 2010 5:01 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

0901060018

YAŞADIĞIM YER

Mesaj  0901060018 Bir Perş. Ekim 29, 2009 11:42 am

MEMLEKETİM GİBİSİ YOK
    Giresuna gelmeden önce Kırıkkaleyi övecek bir yazı yazacağımı söyleseler inanmazdım heralde.Bunda heralde alışkanlıklarda etkili sanırım.İnsanın memleketi gibisi yok dedikleri doğruymuş.Memlekette yolda gezerken bir tanıdığa rastlamamak için yolunu değiştiren ben şimdilerde ise tanıdık bir yüz arar oldum. Aslında Kırıkkaledeyken çokta memnun değildim orada yaşamaktan. Mesela sokak düğünlerinden hiç hoşlanmam .Düğünlerin çok gürültülü olması beni çok rahatsız ederdi . Silahla ateş edilmesinden bahstemek bile istemiyorum. Kaldırım sıkıntısı ise çok büyük.Sadece şehir merkezinde ve çevresinde kaldırım var oralarda da kaldırıma araçlar park edilmiş. İklimide çok zorluyor insanı.Kışları çok soğuk olur yazları ise aşırı sıcak. Kışları o kadar sığuk oludu ki çeşmedeki sular donardı. Giresuna geldiğimde nerelisin diye soranlara Kırıkkaleli dedikten sonra Ankaranın yanındaki demek zorunda kalıyorum sürekli Kırklareli ile karıştırılıyor. Bunca kötü özelliğine rağman ben yine de Kırıkkalede yaşamak istiyorum insanın memleketi gibisi yok.

En son 0901060018 tarafından Çarş. Ocak 06, 2010 4:58 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

0901060018

KİTAP ELEŞTİRİSİ

Mesaj  0901060018 Bir Çarş. Ocak 06, 2010 4:19 pm

KAYIP GÜL
    Serdar özkan'ın bu romanı ilk olarak 2003 yılında yayınlanmış.Başta pek ses getirmeyen bu roman tercümelerle bütün Dünya'da ilgi toplayınca Timaş yayınları tarafından tekrar yayınlanmaya başlamış.Kayıp Gül 205 sayfa ve bütün Dünya'da 40 dile çevrilmiş.Bütün Dünya eseri Küçük Prens'le,Simyacı ile kıyaslıyor.
    Eserde ikizini arayan Diana'nın başından geçenler sürükleyici bir dille aktarılıyor.İkizinin ardında bıraktığı mektuplarda anlatılanlardan dolayı İstanbul'a gider. İstanbul'da yaşadıkları ve burada annesine çok benzettiği Zeynep hanımla arasında geçenler onu İstanbula ve Zeynep hanıma çok bağlamıştır.İstanbul'da başından geçen ilginç olayları çok olağanmış gibi aktarıyor yazar.Yazar eserde herkesin içindeki ikizi ile olan mücadelesi gibi evrensel bir mesaj veriyor.
    Eser okunduğunda Dünya basınından gelen tepkilerin ne kadar haklı olduğunu görüyoruz.Kısaca Kayıp Gül bir ikizin ardından Amerika'dan İstanbul'a,güllerin ve rüyaların dünyasına uzanan etkileyici bir yolculuk.

En son 0901060018 tarafından Çarş. Ocak 06, 2010 4:55 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi

0901060018

DENEME

Mesaj  0901060018 Bir Çarş. Ocak 06, 2010 4:47 pm

TV DİZİLERİ
    Ne kadar çok eleştirirler bu dizileri?Halbuki izleniyor devamı geliyor değil mi?
    İnsanlar bilinçli bilinçsiz saatlerce TV dizilerini takip ediyorlar.Bazı günler izlediği birden fazla dizi aynı güne ve aynı saate gelince çok zorlanıyorlar aralarında seçim yapmakta.Reklamlarda diğerlerine göz atmaktan kendini alamıyorlar.Yemak saatini dahi dizilere göre ayarlıyorlar.Bir misafir geldiğinde bile diziler kapanmıyor.Gerçi gelen misafirinde tek gözüde dizide oluyor.
    Haftalık 200 dizi yayınlanıyormuş ülkemizde ne kadar çok değil mi? Bu yüzden reklam değerleri ve reklamcılık giderek önem kazanıyor.Reklam demişken reklamlarında kalitesi artmakta artık film gibi reklamlar var.Artık reklamlar dahi ara veriyor "bir reklem sonra" diyorlar.
    Edebiyat eserlerinden uyarlananlar büyük ses getiriyor Yaprak Dökümü,
    Aşk-ı Memnu ve birçoğu.Bunları eleştirende çok göklere çıkaranda.
    Eleştirenler esere bağlı kalınmadığını ,yazarın böyle birşeye izin verip vermeyeceğini tartışıyor.Göklere çıkaranlar ise bu diziler sayesinde bu dizilerin uyarlandığı eserlerde satış patlaması yaşandığını söylüyor. Kim haklı tartışılır ama bu diziler rekor kırdıklarına göre halkın isteği var yapımcılarda bunu çok iyi biliyor olmalı.
    Diziler halkımızın en sevdiği programlar.Bu yanlış değil ama sanki biraz fazla. Bunun bir kısmını belgesellere,kültür programlarına kaydırabilirsek sanırım daha güzel olacak.

0901060018

CLUSTER YÖNTEMİ İLE ÖYKÜ

Mesaj  0901060018 Bir Çarş. Ocak 06, 2010 8:18 pm

SOBA
    Kış aylarında soğukta,ayazda,yağmurda,yanına otururum sobanın.Üstelik sadece ısınmak için kullanmayız.Giysi kurutmada,su ısıtmada bize çok yardımcı olur sobalar.Üzerinde kestane pişirmek gibisi yoktur bu benim için ayrı bir zevktir.
    Evimin emektar sobası kömürle bazen odunla yakılırdı.Tutuşturmak için çıra kullanırdık.Bu yüzden sobanın etrafında çakmak ve kibrit bunurdu. Babam sigara içtiği için bazen de ondan alırdık çakmağı.Yakılır dedim ama soba yakmak o kadar da kolay bir iş değildir.Ayrı bir beceri ister.Evde bUnu annem ya da babam yapardı onlar olmadığında soğukta kardeşlerimle beklediğim günleri hatırlarım.
    Evimin sobası yılda 2 veya 3 kez temizlenirdi.Bu temizleme sırasında etrafa kurum düşmemesi için annem ayrı biz özen gösteriridi.Ayrıca bu temizleme sırasında kaloriferli bir ev isteği hiç eksilmezdi annemin.
    Evimin sobası yuvarlaktı.Soba boruları ise evin bir ucundan diğer ucunu dolanırdı.Bu soba borusunun çokluğu odayı daha çok ısıtırmış sanırım.
    Sobanın üzerinde kaynayan suyun sesi bana ayrı bir huzur verirdi o ortamda çok güzel tv izlerdim.Bu ortamda çay sobanın üzerinde sürekli sıcak dururdu.
    Fakat kışın sobalı bir evde ders çalışmak beni çok zorlardı.TV gürültüsü,konuşmalar babamın sigara dumanı beni çok rahatsız ederdi.Buna rağman evimi ve evimin sobasını çok özlerim.

0901060018

KENDİNİ TANITMA

Mesaj  0901060018 Bir Çarş. Ocak 06, 2010 8:41 pm

DÜNDEN BUGÜNE BEN
    Kırıkkale'de 1 ağustos 1991 yılında doğdum.6 yaşına kadar Kırıkkale'de yaşadım ve memleketimi çok severim ama çocukluğumu pek hatırlayamıyorum.
    Babamın işeri sebebi ile 7 yaşında Bursa İnegöle yerleştik ve ben burada okula başladım.İlköğretimimi İnegölün bir beldesinde tamamladıktan sonra öğrenimime inegöl'de devam ettim. Liseye ise ailemin kırıkkaleye gelişiyle birlikte kırıkkalede devam ettim. Lisede hiç okul değiştirmeden Kurtuluş Lisesinden mezun olacakken bu seferde okulun ismini değiştirdiler.
    Hayatta en çok değer verdiğim şey ailem ve arkadaşlarım olmuştur. İnsanları beklemeyi de bekletmeyi de sevmem. Ayrıca düzenli olmaya çok özen gösteririm.İnsanları kırmamaya ayrı bir özen göstermeme rağmen insanları incitmemeyi pek beceremem.
    En belirgin özelliklerimden biri de konuşkan olmamdır. Arkadaşlarımla telefonda konuşmayı ve mesajlaşmayı çok severim. En büyük zevklerimden biri de tv izlemektir. Birçok diziyi en yoğun anlarımda bile takip ederdim sanırım bu benim bir parçam olmuş.

0901060018

DİLEKÇE

Mesaj  0901060018 Bir Çarş. Ocak 06, 2010 9:03 pm

Forum Saati Perş. Mayıs 17, 2012 8:25 am